2011. június 22., szerda

Fluor Tomi dalszöveget lopott a Mizu számban?!

Egy pár hete az foglalkoztatja az országot, hogy lopott-e Fluor Tomi vagy sem. A Mizu című szám szinte berobbant a magyar popzenei életbe. Talán még Tomit is meglepte az óriási siker. A dal ismertségét elősegítette a Nagy Duettben Szabó Zsófival való duettje illetve Erős Dávid Mizu előadása opera stílusban a Csillag Születik 3-ban. Aztán felröppent a pletyka, hogy a dal plagizálás.
LMFAO
LMFAO
De tényleg lopott a dal? Az eredeti dalt - melyre hivatkozva mutogatnak Tomira a bírálók - egy kevésbé ismert zenekar az LMFAO adja elő és a szám címe: Scream My Name. A dalszövegben található egy bizonyos sor: “We fit together like if we were twos lego’s.” A Fluor Tomi dalszövegben pedig az alábbi sor: “Álljunk össze mint két kicsi lego.”
Ha valaki meghallgatja az LMFAO videot, akkor hallhatja, hogy a dal zenei stílusa ugyan hasonlít a Fluoréhoz, de a hangzása teljesen más. A dalszöveg is jelentősen eltér a két számban. Itt olvasható aFluor - Mizu dalszöveg, itt pedig az LMFAO - Scream My Name dalszöveg.
Azt gondolnánk, hogy az egész egy kis lejárató kampány. Az viszont tény, hogy az “Álljunk össze mint két kicsi lego.” mondat a szám egyik legfrappánsabb és legötletesebb, ezáltal legnépszerűbb asszociációja/képzettársítása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése